Stiri

Informatii utile despre Certificatele Energetice

Ce este si cum realizam un releveu ?

RELEVÉU, relevee, s. n. Masurarea, desenarea si reprezentarea la scara a elementelor unei constructii, ale unui ansamblu de constructii sau ale unui detaliu constructiv. Schita în care sunt reprezentate la scara aceste elemente. Reprezinta o piesa esentiala si premergatoare oricarei interventii asupra unei cladiri existente.

Planul casei, sau releveu poate fi realizat atat pe calculator cat si de mana, nu trebuie neaparat sa fim talentati la desen.releveu Dar este important sa realizam unul inainte de a incepe procesul de amenajare pentru a stabili amplasarea optima a corpurilor de mobilier, si doar dupa aceea urmeaza procesul de achizitonare.

Exista o diferenta intre cum percepe ochiul un spatiu si cum este el reprezentat  geometric. Inainte de a incepe proiectul, este important ca dimensiunile sa fie luate corect.  Avem nevoie de o foaie de matematica, creion , radiera , un compas si ceva de masurat ( ruleta sau un aparat laser de masurare  , care faciliteaza mult munca ).  Diagonalele ne arata daca spatiul e sau nu un dreptunghi , pentru ca deseori peretii nu sunt paraleli. La usa se deseneaza si sensul de deschidere, la geamuri , lungimea si latimea si inaltimea parapetului de sustinere.

Va prezentam mai jos cateva modele de releveu :

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *